Certificare Genesis Biotech - Informații cheie despre proiect "Multi Site Biogas Initiative" 

DESCRIEREA PROIECTULUI

Proiectul vizează valorificarea deșeurilor organice si producerea de energie electrică și termică, contribuind astfel la crearea unui mediu mai curat și sustenabil. Genesis Biotech se angajează să respecte cele mai înalte standarde de calitate și eficiență, asigurându-ne că fiecare etapă a proiectului este realizată conform reglementărilor Gold Standard.

În prezent, proiectul se află în proces de certificare a creditelor de carbon pentru a obține acreditarea internațională "Gold Standard". Aceasta folosește metode inovatoare pentru a cuantifica, certifica și maximiza impactul asupra securității climatice și dezvoltării durabile.  Criteriile impuse de către organizația internațională Gold Standard sunt aliniate cu obiectivele ONU pentru dezvoltare durabilă.

biogaz.webp

BENEFICIILE PROIECTULUI:

Sistemul de colectare a deșeurilor

Stabilirea unui proces de colectare a deșeurilor proaspete de la supermarketuri și alte întreprinderi relevante. Aceasta include dezvoltarea de parteneriate, stabilirea de programe de colectare și asigurarea respectării reglementărilor privind sănătatea și siguranța.

Procesul tehnologic

Construirea sau modernizarea unei instalații echipate cu digestoare anaerobe. Aceste digestoare vor descompune materia organică din deșeurile colectate într-un mediu lipsit de oxigen, producând biogaz ca produs secundar.

Rafinarea biogazului

Implementarea sistemelor de rafinare a biogazului produs pentru a respecta standardele de calitate adecvate pentru diverse aplicații. Aceasta poate implica eliminarea impurităților, cum ar fi hidrogenul sulfurat și dioxidul de carbon, precum și comprimarea sau lichefierea biogazului pentru transport și depozitare.

Producerea și utilizarea energiei

Utilizarea biogazului ca sursă de energie regenerabilă pentru producerea de energie electrică, încălzire sau ca și combustibil pentru vehicule. Această energie poate fi utilizată la fața locului sau vândută înapoi în rețea, contribuind la independența energetică locală și reducând emisiile de gaze cu efect de seră.

Gestionarea deșeurilor reziduale

Gestionarea reziduurilor de digestat rămase după procesul de digestie anaerobă. Acest reziduu poate fi utilizat ca îngrășământ bogat în nutrienți în scopuri agricole sau poate fi transformat în alte produse cu valoare adăugată, închizând astfel ciclul de transformare a deșeurilor în energie.

Dovada trecerii la economia circulară

Promovarea unui model de economie circulară prin transformarea deșeurilor în resurse valoroase, prin închiderea buclei fluxului de deșeuri și prin crearea unui ecosistem mai durabil și mai rezilient.

Genesis-Suport.webp

INVITAȚIE ÎNTÂLNIRE STAKEHOLDERI

Suntem încântați și onorați să vă invităm la Întâlnirea de consultare și prezentare a proiectului Genesis Biotech, care face parte din procesul de consultare a părților interesate locale în conformitate cu cerințele Gold Standard. 

Reuniunea va avea loc:
Data: 18 iunie 2024
Ora: 10:00 - 12:00
Locul: Hotel Mariko Inn Roman, Județ Neamț 

Genesis Biotech dezvoltă un proiect de reducere a emisiilor de CO2 prin valorificarea deșeurilor organice și producerea de energie electrică și termica din surse regenerabile.

În cadrul întâlnirii, am dori să vă prezentăm etapele de certificare a acestui proiect, ce sunt creditele de carbon, rolul acestora în cadrul proiectului. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați documentele anexate. 

Vă rugăm să participați la întâlnire și vă rugăm să ne confirmați prezența prin e-mail la adresa cristi.bivolaru@genesisbiopartner.ro până pe data de 12 iunie 2024. În cazul în care nu puteți participa, vă rugăm să nu ezitați să ne trimiteți întrebările și/ sau preocupările dumneavoastră la adresa de e-mail menționată mai sus. 

Așteptăm cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră. 

FEEDBACK ROUND STAKEHOLDERI

Vă anunțăm că începând cu data de 20/06/2024, pentru o perioadă de 30 zile, începe etapa a doua a consultării părților interesate în proiectul Genesis Biotech SRL, Feedback Round. În această etapă vă rugăm să transmiteți aici feedback-ul dvs cu privire la proiectul prezentat sau la adresa de email: cristi.bivolaru@genesisbiopartner.ro

locatii-contact.webp