ÎNTREBĂRI ADRESATE FRECVENT

POSF este platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național, al cărui operator este ANRE.

Prin intermediul  POSF, clientul final poate să aleaga oferta de furnizare potrivită, să transmită furnizorului toată documentația necesară încheierii contractului. Furnizorul poate fi schimbat în cel mult 24 de ore de la încheierea noului contract.

Intrați pe pagina „Furnizare energie” la categoria „Oferte Genesis Biotech” și veți găsi toate informațiile necesare pentru clienți. Selectați categoria de clienți și completați formularul pentru a primi o ofertă personalizată sau folosiți datele de contact pentru a intra în legătură cu noi.

Certificatul verde este un titlu care atestă că o anumită cantitate de energie electrică provine din resurse regenerabile. Statul român sprijină investitorii să adopte energia verde, regenerabilă, iar certificatul verde e o garanție că pot comercializa produsul într-un cadru legal.

Astfel, furnizorii de energie electrică sunt obligați să aibă o anumită cotă de energie regenerabilă. Pentru a îndeplini cota de certificate verzi, furnizorii cumpără de la producători certificate verzi.

 

Garanția de origine este documentul electronic care dovedește că o cantitate de energie furnizată unui consumator a fost produsă din surse regenerabile.

Etichetarea energiei electrice reprezintă toate activitățile pe care furnizorii de energie electrică le desfășoară  pentru a-și informa clienții despre cum contribuie fiecare sursă de energie primă ca energie furnizată. Etichetele explică și care este impactul poducerii de energie din surse regrnerabile asupra mediului. Puteți vedea eticheta noastră de energie mai jos.

Este suma pe care fiecare consumator de energie electrică o datorează lunar pentru promovarea și dezvoltarea producerii de energie. Scopul contribuției este creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea securității alimentării cu energie pe piața de energie din România.

Dacă vi s-a modificat locul de consum, vă rugăm să ne transmiteți un e-mail pe adresa din pagina „Contact”, împreună cu documentele care atestă această modificare.

Ceva nu a mers bine? Ne dorim să ne îmbunătățim serviciile în permanență, așa că intrați pe pagina „Informatii Utile,”  în secțiunea “Documente utile de descărcat”. Aflați de acolo cum puteți trimite o pângere și în cât timp vom reveni cu un răspuns.

Toate informațiile necesare sunt disponibile mai jos și pe pagina de „Informații Legislative”.

DOCUMENTE UTILE

Licență furnizare Energie Electrică
Declarația producătorului pentru etichetarea energiei electrice
Tarife reglementate - 01.01.2023
Solicitare + Declarație
Procedura acordării despăgubirilor
Cerere acordare despăgubiri de către furnizor
Cerere acordare despăgubiri de către operatorul de rețea
Date contact Operatori de distribuție
Eticheta de Energie
Întreruperi planificate
Racordarea la rețea
Notificare privind schimbarea furnizorului
Etichetarea Energiei
Declarație pe propria răspundere IMM
Declarație pe propria răspundere compensație
Condiții generale prestare serviciu distribuție energie - Update
Procedura privind schimbarea furnizorului