Holding înființat cu scopul de a investi în crearea unui portofoliu larg de stații de producere a energiei regenerabile în cogenerare, din biogaz, pe întreg teritoriul României, utilizând ca materie primă deșeurile organice biodegradabile, având ca efect pozitiv protecția mediului înconjurător.

Genesis Biotech, care deține instalația de biogaz situată la Filipestii de Pădure, județul Prahova, colectează și reciclează deșeuri organice  alimentare biodegradabile, provenite din producție, distribuție și comerț. Oferim în permanență soluții sustenabile, competitive și durabile pentru mediul înconjurător și partenerii noștri.

Genesis a aniversat 10 ani de la punerea în funcțiune a stației de biogaz, care a avut inițial o capacitate de 1MW, iar în anul 2021 a trecut printr-un proces de modernizare și dublarea a capacității de cogenerare la 2MW.

Genesis Biopartner

Liderul de piață în exploatarea instalațiilor de biogaz oferă consultanță în gestionarea deșeurilor, disponibilitate ridicată, operativitate și valorifică deșeurile biodegradabile, cu un impact major asupra protejării mediului înconjurător.

Investiția în stația de biogaz s-a ridicat la peste 10 milioane de euro și este un  proiect inițiat, dezvoltat și finanțat integral de Genesis Biopartner.

Implementarea Proiectului

Implementarea proiectului, unic în România până în prezent, a început în luna iunie 2012 cu scopul de a produce energie regenerabilă electrică și termică prin utilizarea de substrat organic (masă verde provenită din agricultură și deșeuri organice biodegradabile).

Acest proiect stă la baza dezvoltării a trei domenii prioritare în România: energiei, agriculturii și protecției mediului.

Fondată inițial în 2006 de către Michael Dietrich ca firmă de construcții, Baupartner a devenit în timp un holding ce are în componență mai multe firme care activează în domeniul construcțiilor, energiei regenerabile și al dezvoltării imobiliare, atât în România, cât și pe plan internațional.

+90.000 MWh energie electrică produsă și livrată în Sistemul Energetic Național

+70.000 MWh energie termică produsă și livrată

+72,000 ore de operare în domeniul biogaz

+200.000 tone de deșeuri organice biodegradabile colectate și reciclate

+170.000 tone de fertilizator organic rezultat în urma activității instalației de biogaz

Suntem aici pentru a vă ajuta!

Realizările noastre au fost recunoscute de instituții abilitate precum Interreg Europe sau European Circular Economy Stakeholder Platform. Acest lucru se datorează în mare parte echipei noastre orientate spre client, competențelor de natură tehnică și abordării adaptate tuturor nevoilor clienților.

Exemplu de bune practici în cadrul proiectului BIOREGIO,
platforma Interreg Europe

Exemplu de bune practici în cadrul European Circular Economy Stakeholder Platform