Prelucrare & Procesare Deșeuri

Energia regenerabilă ajută la conservarea resurselor naturale.

Reciclăm anual aproximativ 60.000 de tone de resturi alimentare. Cu ajutorul materiei prime procesate, fabrica noastră de biogaz generează energie electrică pentru aproape 6.000 de gospodării, înlocuind energia nucleară și cărbunele.

Linia de Fermentație

Digestoarele de biogaz separă microorganismele, carbohidrații și proteinele din alimente și deșeurile degresate în elemente organice simple, cum ar fi peptidele sau acizii grași. Temperatura și valoarea pH-ului joacă un rol important în acest sens. Milioane de bacterii transformă, în mai multe etape, produsele intermediare în acid acetic și, în cele din urmă, în metan (biogaz). După desulfurare și curățare, biogazul este utilizat în unitățile de cogenerare pentru a genera energie electrică și căldură.

Producție Energie Electrică & Termică

Anual se produc peste 6,5 milioane metri cubi de biogaz, care cu ajutorul tehnologiilor de cogenerare ultramoderne este transformat în energie electrică și termică.

DigestatProcesare și Depozitare

La finalul procesului de fermentație rezultă digestatul, fertilizator organic bogat în nutrienți. Cu ajutorul acestuia, returnăm către natură un produs  valoros pentru terenurile agricole, respectând astfel principiile de bază ale Economiei Circulare.