Genesis Biopartner promovează energia verde și sustenabilitatea prin proiectul „Săptămâna Altfel”

Genesis Biopartner este încântată să anunțe finalizarea proiectului „Săptămâna Altfel” de anul acesta. Scopul nostru a fost educarea copiilor din învățământul primar și gimnazial despre biogaz, energia verde și sustenabilitate.

În cadrul acestui proiect, peste 170 de copii au avut oportunitatea de a descoperi lucruri interesante despre producția biogazului și impactul său asupra mediului. Cu bucurie, am constatat că acești tineri participanți au demonstrat o inteligență și entuziasm remarcabile, oferindu-ne încrederea că viitorul nostru este pe mâini bune.

Prin intermediul analogiilor, am reușit să le explicăm copiilor conceptul de producție a biogazului într-un mod captivant. De exemplu, analogia „stomacul vacii” a fost utilizată pentru a prezenta modul simplu în care funcționează un digestor de biogaz. Astfel, copiii au înțeles că deșeurile organice pot fi transformate într-o sursă valoroasă de energie regenerabilă și cum tehnologia biogazului poate contribui la reducerea impactului asupra mediului.

Educația și conștientizarea în rândul generațiilor tinere sunt fundamentale pentru a dezvolta un viitor durabil și responsabil față de mediu. Prin intermediul acestui proiect, am încurajat copiii să devină cetățeni activi și responsabili, capabili să ia măsuri în favoarea protejării mediului înconjurător.

Genesis Biopartner este mândră să fie implicată în promovarea energiei verzi și a sustenabilității, oferind astfel un exemplu concret despre cum tehnologia biogazului poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la protejarea mediului. Prin implicarea copiilor în proiecte de acest gen, îi inspirăm și îi încurajăm să fie agenți ai schimbării și să contribuie la crearea unui viitor mai bun.

Continuăm să ne dedicăm eforturilor noastre de a promova energia verde și sustenabilitatea, contribuind astfel la construirea unui viitor mai bun pentru toți. Cei mici au generat foarte multă #energiepozitivă și s-au bucurat de surprizele dulci oferite de echipa Genesis Biopartner. Deoarece ne-am dorit să își amintească de noi, le-am oferit creioane plantabile  și recipiente cu fertilizator, dar și o temă pentru acasă constând într-un experiment științific de producere a biogazului.

Mulțumim pentru implicare cadrelor didactice de la:

Colegiul Național Mihai Viteazul” Ploiești

Școala Gimnazială Elena Doamna” Ploiești

Școala Primară Montessano București

Școala Gimnazială Nr. 49 București

Grupul Școlar Filipeștii de Pădure

Citește și...