Genesis Biopartner susține educația tinerilor și se implică activ în proiectele educaționale

În perioada 3- 4 aprilie 2023 am participat la evenimentul Jobs & Education 5.0 organizat de către Departamentul Automatică, Calculatoare și Electronică, UPG Ploiești, unde s-a discutat despre tendințele tehnologice și oportunitățile de carieră în contextul Revoluțieie Industriale 5.0.

Schimbările climatice și degradarea mediului sunt probleme cu care ne confruntăm la nivel național și internațional și constituie provocări majore, care vor marca generațiile viitoare.

Una dintre principalele probleme de mediu ale societății de astăzi este creșterea continuă a producției de deșeuri organice. Gestionarea sustenabilă a deșeurilor, precum și prevenirea și reducerea acestora au devenit priorități strategice majore, reprezentând o parte importantă a eforturilor comune de reducere a poluării și a emisiilor de gaze cu efect de seră și pentru a atenua schimbările climatice globale. Depozitarea necontrolată a deșeurilor nu mai este considerată ca fiind o practică tolerată în prezent și nici măcar depozitarea controlată la groapa de gunoi și incinerarea deșeurilor organice nu mai sunt considerate practici optime, deoarece standardele de mediu în acest domeniu sunt din ce în ce mai stricte și se urmărește recuperarea energiei și reciclarea nutrienților și a materiei organice.

În cadrul prezentării susținute de Dl. Ștefan Tudorie, Marketing Director Genesis Biopartner, studenții au descoperit noi modalități de a face trecerea la economia circulară prin valorificarea deșeurilor organice biodegradabile. 

În plus, le-au fost prezentate oportunități de dezvoltare profesională și au aflat că la stația Genesis Biotech din Filipeștii de Pădure, se reciclează anual aproximativ 60.000 de tone de resturi alimentare și că prin intermediul materiei prime procesate, stația de biogaz generează energie electrică pentru aproape 6.000 de gospodării, înlocuind energia nucleară și cărbunele.

Le urăm mult succes studenților și mulțumim Membrilor Departamentului ACE din cadrul Facultății IME pentru inițiativă și implicare în organizarea evenimentului!

Citește și...