Genesis Biopartner, liderul pieței românești în producția de energie verde din biogaz

Planul REPowerEU prezentat de Comisia Europeană acordă o importanţă deosebită producerii de biometan din surse regenerabile şi prevede o producţie de 35 miliarde metri cubi de biometan până în 2030. În România există deocamdată puţine instalaţii de producere a biogazului, iar cea mai importantă dintre acestea este deţinută de Genesis Biopartner şi funcţionează în judeţul Prahova, la Filipeştii de Pădure.• ecologic

Genesis Biopartner este o poveste de succes care a aniversat de curând 10 ani de prezență activă pe piața producției de energie electrică și termică obținută din biogaz.
Stația de biogaz construită la Filipeștii de Pădure (județul Prahova) este un proiect inițiat, dezvoltat și finanțat integral din surse proprii de Genesis Biopartner, membru al Baupartner Grup, cu o capacitate de cogenerare de 2,13 MW electric și 2,1 MW termic.
În cei 10 ani de existență compania și-a dezvoltat continuu capacitatea de producție, făcând trecerea de la biomasa provenită din agricultură la deșeurile organice biodegradabile. Nimic nu a fost simplu: de la începutul timid al transformării porumbului siloz în biogaz la atenta monitorizare a procesului de fermentație și până la substituirea materiei prime din biomasă provenită din agricultură cu deșeuri organice biodegradabile a fost nevoie de multă muncă, de studiu asiduu și nenumărate ore petrecute pe teren.

Citește mai multe pe: https://ecologic.rec.ro/genesis-biopartner-liderul-pietei-romanesti-in-productia-de-energie-verde-din-biogaz/

Citește și...